Connect with us:

Θεματικός Τουρισμός

Περιπατητικός τουρισμός
Η Λέρος λόγω της ομαλής μορφολογίας του εδάφους της, ενδείκνυται για ξεκούραστη και απολαυστική πεζοπορία ή ποδηλασία, προσφέρεται για περιηγήσεις καθώς υπάρχουν μονοπάτια με πέτρινα κιόσκια για ξεκούραση, που οδηγούν σε πολύ ενδιαφέροντα μνημεία.
Από τις σημαντικότερες σηματοδοτημένες διαδρομές είναι:

Προς το Κάστρο της Παναγιάς - Από Λακκί για Ξηρόκαμπο - Απο Λακκί για Πατέλλα - Από Λακκί για Παρθένι

Συνεδριακός Τουρισμός
Η Λέρος καθιερώνεται σταδιακά ως ελκυστικός συνεδριακός προορισμός κυρίως για μικρά συνέδρια και σεμινάρια. Οι φυσικές ομορφιές της, η πολιτιστική παράδοση, η φιλικότητα των κατοίκων με την πατροπαράδοτη φιλοξενία και το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών καθιστούν το νησί μαγευτικό προορισμό για συνεδριακό τουρισμό. Στο νησί υπάρχει συνεδριακό κέντρο 300 θέσεων στην ιδανική θέση Κριθώνι και το συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου 150 θέσεων στη θέση Πατριαρχείο – Άλιντα με εκπληκτική θέα στη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου. Και τα δυο κέντρα παρέχουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την πραγματοποίηση συνεδρίων και σεμιναρίων. Υπο κατασκευή είναι το Κινηματοθέατρο στο Λακκί το οποίο μέσα στο 2006 θα είναι έτοιμο και θα αποτελέσει ιδάνικό συνεδριακό κέντρο. Η τακτική αεροπορική και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία συντελεί στην έγκαιρη μετάβαση και επιστροφή των συνέδρων. Οι μικρές αποστάσεις από τα κοντινά νησιά Πάτμο, Λειψούς και Αρκιούς, Αγαθονήσι, Κάλυμνο δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν όχι μόνο τις ομορφιές της Λέρου αλλά και των γύρω νησιών.

Καταδύσεις
Η Λέρος θα μπορούσε να θεωρηθεί ο απόλυτος καταδυτικός προορισμός ιδιαίτερα για όσους αγαπούν το εντυπωσιακό όσο και επιβλητικό θέαμα ναυαγίων. Στα νερά της Λέρου κρύβονται πάμπολλα ναυάγια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, καράβια και αεροπλάνα με σημαντικότερο το αντιτορπιλικό Βασίλισσα Όλγα του βρετανικού στόλου της Μεσογείου που βρίσκεται στο βυθό του λιμανιού. Φυσικά στον κρυστάλλινο βυθό υπάρχει πλούτος χλωρίδας και πανίδας, πολύ ψάρι και υποθαλάσσιοι γεωλογικοί σχηματισμοί. Ενημερωθείτε στο πλήθος καταδυτικών κέντρων που υπάρχουν στο νησί, όπως το Leros Diving and Camping στον Ξηρόκαμπο.

Κυνηγετικός Τουρισμός
Η αγάπη σας για τη φύση και την άγρια χλωρίδα και πανίδα σε συνδυασμό με τη θέληση σας για ήρεμες διακοπές είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσουν στο νησί της Λέρου. Οπλισμένοι με τη ματιά και την υπομονή του έμπειρου παρατηρητή της άγριας ζωής, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε από κοντά πουλιά και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Εδώ θα ικανοποιήσετε ακόμη και την αγάπη σας για το κυνήγι σε ένα όμορφο κυνηγότοπο με χαμηλή βλάστηση, θάμνους, ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες. Εκπαιδευμένα σκυλιά ράτσας και ντόπιοι κυνηγοί θα σας οδηγήσουν στους κυνηγότοπους που απλώνονται από την μια άκρη του νησιού, ως την άλλη. Κι όλα αυτά σ’ ένα μαγευτικό νησί όπου η περιπέτεια της παρατήρησης θα συνδυαστεί με περιπάτους, εξερευνήσεις και δεκάδες άλλα ενδιαφέροντα που το νησί προσφέρει.

Θαλάσσιος Τουρισμός
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Λέρο, αναζητώντας προτάσεις  για περιηγήσεις και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, γιατί όχι να δοκιμάζατε να κάνετε θαλάσσια σπορ σε συνεργασία με κάποια από τα κέντρα που τα οργανώνουν.

Πολιτιστικός Τουρισμός
Η Λέρος ΔΕΠΟΑΠ βασίζεται στην Καμάρα και οργανώνει όλες τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου εντός και εκτός Λέρου κάθε χρόνο. Έχει δύο Συλλόγους Φίλων, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια και φιλαρμονική ορχήστρα.

Διαβάστηκε 5600 φορές